IKLAN NUFFNANG

BLOG KAMI

NO POLITIC! NO GOSSIP! NO RACIST!

JOM TENGOK, MENARIK!

Thursday, 17 September 2015

Kronologi Kes Pembunuhan Kevin Morais


4 Septermber

* Morais keluar dari rumahnya di Kondominium Menara Duta (1) kira kira jam 9 pagi untuk ke tempat kerja di Pejabat Peguam Negara, Putrajaya..

* Pada jam 10.30 pagi dan 3 petang, rakan serumah Morais dikenali sebagai Davveen cuba menghubungi telefonbimbitnya namun gagal..Davveen menghubungi setiausaha Morais dan dimaklumkan Morais tidak hadir ke pejabat..

9 September..

* Petugas Balai Polis Hutan Melintang terima laporan orang awam jumpa sebuah kereta hangus terbakar di Ladang Kelapa Sawit, Kampung Sungai Samak, Hutan Melintan, Perak..

* Nombor enjin dan casis kenderaan dipercayai jenis Proton Perdana versi Honda Accord itu didapati dirosakkan..Kenderaan itu sama jenis dengan kenderaan yang dipandu Morais pada hari dia dilaporkan hilang..

6 September..

*Polis minta bantuan Jabatan Kimia, PROTON dan Spanco Sdn Bhd untuk mengenal pasti kenderaan yang ditemui terbakar untuk memastikan is adalah milik Morais atau sebaliknya..Hingga kini polis tiada sebarang kepastian..

Polis mengklafikasikan kes kehilangan Morais sebagai orang hilang (OH)..Polis menunuhkan satu pasukan khas siasatan diketuai Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad..

9 September..

* Tersebar khabar angin mayat Morais dijumpai di Sungai Klang namun polis menafikan pekara itu..Polis mengesahkan Morais dilarikan orang berdasarkan pemeriksaan polis ke atas rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di sepanjang laluan yang disyaki digunakan Morais..

* Kes disiasat mengikut Seksyen 365 kanun Keseksaan kerana menculik..

14 September

* Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan Morais dilarikan lima lelaki di Jalan Telawi, Bangsar berdasarkan rakaman CCTV diperoleh polis..Visual menunjukkan kenderaan Morais dihalang sebuah kenderaan lain sebelum berhenti di tepi jalan..

Morais ditarik masuk ke kereta suspek dan keretanya turut dilarikan oleh suspek..

16 September..

6 pagi            - Sepasukan anggita dan pegawai STAFOC memeriksa satu lokasi di Taman Subang Mewah, USJ 1 dan menemui satu tong yang disorok di kawasan semak, berjaya dikeluarkan kira kira jam 8 pagi..

8.45 pagi        - Sepasukan anggota bomba dengan satu jenteranya tiba di lokasi kejadian..

8.55 pagi        - Anggota STAFOC beredar dari lokasi kejadian menaiki kenderaan pacuan empat roda..

9.15 pagi        - Petugas media dan orang awam mula memenuhi kawasan kejadian..

10.00 pagi      - Polis sahkan mayat Morais ditemui dalam tong dram yang diisi konkrit..

Sumber : BH Online..

Semoga Allah mudahkan segala urusan siasatan kes..
kalau tak dapat tangkap di dunia, kat akhirat nanti PASTI akan kita ketahui siapa dalang nya...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...